10-14. hafta: Bebeğin ense kalınlığına ultrason ile bakılır. İkili tarama testleri de bu haftalarda gerçekleştirilir. Böylelikle Down sendromu gibi hastalıklar erken teşhis ile tespit edilebilmektedir.
16-18. hafta: Üçlü tarama testi yaptırılması talep edilir. Aynı zamanda ultrason ile bebek kontrol edilir. Üçlü tarama testinde herhangi olumsuz bir sonuç çıkarsa amniyosentez (bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan örnek alma) ile tanı kesinleştirilir.
20-24. hafta: Bu haftalarda bebeğin organlarının gelişimi hemen hemen tamamlanmış olur. Herhangi bir anormalliğe karşı detaylı ultrason yapılır.
24-28. hafta: Gestasyonel diyabet yani gebeliğe bağlı şeker hastalığı olup olmadığını kontrol edebilmek için şeker yükleme testi gerçekleştirilir. Şeker yükleme testi olumsuz çıkan gebelerde diyet uygulaması yapılır.
Yine kan uyuşmazlığı tespit edilen gebelere 28. haftada kan uyuşmazlığı iğnesi vurulur.
28-36. hafta: Bebeğin rutin ultrason ile takibine devam edilir. Anne kilo ve tansiyon durumu takip edilir. Herhangi bir enfeksiyon durumuna karşı anneye idrar testi yapılır.
36.hafta: Son haftalara girildiği için doğumun normal ya da sezaryen olup olmayacağına kadın doğum uzmanı inceleme sonrasında karar verir. Normal doğumun risk oluşturacağı durumlarda sezaryen uygulaması planlanır.
36.haftadan itibaren bebeğin genel durumunu değerlendirebilmek için haftada bir NST testi yapılır.
40.hafta: NST testi artık daha sık, 2-3 günde bir olacak şekilde yapılır. Ultrason ile bebeğin içinde bulunduğu suyun miktarı ölçülür.
40 + hafta: Gebelik 40. Haftayı doldurduktan sonra sık sık kontrole çağılır. Bu süreçte doğum başlamazsa hastaneye yatış işlemi gerçekleştirilir. Karar verilen doğum şekline göre, normal doğum için doğumu başlatacak ilaçlar verilir. Sezaryen ise planlanarak operasyon gerçekleştirilir.