MitoSkor testi embriyoların enerji seviyesinin tespit edilmesini sağlayan bir uygulamadır. Yapılan test ile embriyo hücrelerinde yer alan mitokondrilerin yapısında yer alan DNA miktarı ölçülerek en sağlıklı embriyo tespit edilmektedir.
MitoSkor Testi Hangi Amaçla Uygulanmaktadır?
Kromozom taramaları yapılmış, gelişiminin sağlıklı olduğu belirlenen embriyolar transfer edildikten sonra dahi %55 ile %70 arasında tüp bebek başarısı sağlanmaktadır.
MitoSkor testi ile kromozom yapısı normal olan embriyolar içerisinden enerji seviyesi en yüksek olan belirlenerek, transfer sonrasında ana rahmine tutunma oranı yükseltilir.
Tek embriyonun transfer edildiği uygulamalarda MitoSkor testi ile en uygun embriyo seçilebilmekte, böylelikle başarı oranı yükseltilerek çoğul gebelik oluşma riski de en aza indirilmektedir.
MitoSkor Testi Kimlere Uygulanır?
MitoSkor testi biyopsi ile embriyolardan hücre alınarak uygulanabildiği için Preimplantasyon Genetik Test (PGT) yaptıracak adaylarda uygulanan bir testtir.
Her geçen gün yaygınlaşan PGT yöntemi sonrası elde edilen sağlıklı embriyolar içerisinden MitoSkor ile enerji seviyesi en yüksek olan seçilebilmektedir.
MitoSkor Testi Nasıl Yapılır?
MitoSkor testi, PGT işlemi yapılması için alınan aynı biyopsi parçasında, NGS (yeni nesil dizileme) teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Bu sayede embriyodan yeniden biyopsi ile parça almaya gerek kalmamaktadır. MitoSkor testi ile embriyo kromozomları incelenirken aynı zamanda mitokondrideki DNA da incelenebilmektedir.